Извънредно:Взрив в завод в Мъглиж!

Новините

19-12-2014, 12:33

Снимка:

frognews.bg

Автор:

burgasutre

Всичко от Автора

Един е убит, уточнява се броя на ранените

Взрив във завод в Мъглиж е убил един мъж, уточнява се броя на ранените. Става въпрос за частен завод, съобщи "Фокус", цитирани от Дневник. Според Нова телевизия обаче инцидентът е станал в цех на "Арсенал".

Кметът на Мъглиж Господин Господинов каза по "Нова телевизия", че сигналът е получен малко преди 12 часа, като още няма подробна информация. Той поясни, че заводът е в покрайнините на града, като около него няма къщи. Кметът добави, че в цеховете е имало секретно производство и от общината не знаят каква дейност се е извършвала вътре. Господинов чака областният и зам.-областният управител на Стара Загора, за да посетят мястото на инцидента.

Според официалната информация на МВР взривът е станал в производствена база за пиротехнически изделия. На място незабавно са изпратени екипи на полицията и пожарната.

Районът е отцепен от полицейски служители, пожарникари извършват обезопасяването му. От МВР уточняват, че според първоначалната информация има пострадали. Главният секретар на министерството Светлозар Лазаров пътува към мястото на инцидента.

На 28 февруари 2014 г. в цех 130 на Завод 4 на оръжейния комплекс на "Арсенал" край Мъглиж избухна взрив. Вследствие на политравма с около 98% изгаряния, загина работещ в завода мъж. Цехът обаче не е частен, така че едва ли става въпрос за инцидент на същото място.