Бургас вече има ученически дворец на спорта /снимки/

Мисия Бургас

19-12-2014, 14:32

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Кметът Николов: Целта ни беше да създадем перфектни условия за спорт на децата

Бургас вече притежава най-модерния ученически спортен комплекс у нас. Той е на три нива и предлага условия за практикуването на много спортове. "Целта ни беше да създадем перфектните условия за спорт на бургаските деца. Спортният комплекс ще работи непрекъснато, включително събота и неделя, като ще бъде достъпен за всички ученици".

Това заяви кметът на Бургас Димитър Николов при официалното откриване на новия спортен корпус към ПМГ и Френска гимназия, изграден от Община Бургас.

Николов връчи ключовете за новото съоръжение на двамата директори, като им благодари за оказаната помощ по време на строежа. Церемонията по откриването ще се запомни и прекрасното спортно шоу, което бяха подготвили бургаски ученици. Те демонстрираха завидни умения в редица спортове - художествена гимнастика, баскетбол, плуване, бокс, борба и много други.

Многофункционалната спортна зала е най-голямото спортно съоръжение за ученически спорт на територията на Община Бургас. Тя е шестетажна сграда, със застроена площ 937 кв. м и разгъната застроена площ 4230 кв. метра. Разполага с басейн с полуолимпийски размери, с фитнес зона, спортна зала за волейбол и баскетбол, зала за борба, гимнастика, спортни танци и други спортове на закрито.