50 композиции в надпревара за най-красива украса

Бургас Лайф

19-12-2014, 14:54

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Номинираха бургаската коледна украса за най-хубава

Финалисти в конкурса "Да украсим Бургас" 2014

Близо 50 впечатляващи композиции за външна коледна украса се конкурират за първото място в инициативата "Да украсим Бургас" - 2014 година.

До финала на конкурса на Община Бургас остават броени дни, а най-впечатляващите композиции ще получат ръчно изработени подаръци на ОП "Морски знаци".
В празничните предложения на предприятието са включени над 60 артикула - ръчно изработени стенни чинии, ангели и снежинки, изработени от стъкло и порцелан, ефектни календари от текстил, чували на Дядо Коледа, еленчета и елхи, които подсилват декорацията с модерния си еко дизайн.
Всички подаръци са само от естествени материали, а за изработката на красивите празнични елементи са вложени часове везане и рисуване. В социалното предприятие "Морски знаци" работят хора с увреждания и самотни майки. Селектираните предложения ще бъдат оценявани от компетентно жури, а най-добрите декоративни композиции ще бъдат отличени.
Историята на надпреварата показва, че независимо от стила и пищността на украсата - от ръчно изработени свещници и венци, мащабни фигури на белобрадия старец и неговите помощници, през снежен интериор от естествени материали, дървени шейни, до космополитна феерия от цветове и лампички, празниците са най-светли, когато са споделени.