ПловдивУтре: 20 декември, събота

Мисия Пловдив

19-12-2014, 19:00

Снимка:

БНТ2

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, къде, кога ?

Сдружението на жените от средното съсловие в България (СЖССБ) организира благотворителен Коледен базар на 20 и 21 декември 2014 г. в МОЛ Галерия - Пловдив. Получените средства ще бъдат използвани за ушиване на пердета и спално бельо за Дома за възрастни хора с умствена изостаналост "Свети Врач”, Официалното откриване ще се състои на 20 декември в 10:00 часа в МОЛ Галерия – Пловдив (на партерния етаж).

Коледно дърво от хляб и сладкиши ще изработят тази събота доброволците на НАРД, които ще се включат в благотворителната събота на Четвъртък пазара в Пловдив. Събитието има за цел да насърчи домашната кулинария, да отключи традициите и ценностите на християнския празник Игнажден и да провокира общуването и добротворчеството към хората в нужда, съобщават организаторите от Националния алианс за работа с доброволци. Изграждането започва в 11, 00 часа.

В Дома на културата “Борис Христов” в Пловдив от 18,30 часа ще бъде открита изложбата на БНТ2 “Новините на зрителите през 2014”. В нея със снимки, извадени от репортажите, ще припомним знаковите събития от годината за всеки от регионите - Варна, Русе, Пловдив, Благоевград и София. През погледа на репортерите ще видите събитията в Пловдив, които белязаха 2014 година: Пловдив - Европейска столица на културата през 2019 година,  делото срещу 13-те имами, обвинени в проповядване на антидемократична идеология, унищоженият стенопис на Йоан Левиев и др.