Пуснаха срещу 300 лева бияча на лекарката в Раковски

Крими

19-12-2014, 19:59

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Преди това мъжът е съден два пъти за шофиране пиян и без книжка

Мъжът, който нападна лекарка в Раковски, излиза от ареста срещу 300 лева. Пловдивските магистрати взеха взеха мярка за неотклонение “парична гаранция “ по отношение на Стоян Костадинов, съобщиха от съда.
Срещу него е повдигнато обвинение, че на 14.12.2014 г. в Раковски е причинил лека телесна повреда на д-р Божидара Пеевска - медицински специалист, при изпълнение на службата й като дежурен лекар в "Неотложна помощ" в Медицински център "Св. Елисавета" Раковски.
Според съда не са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение спрямо Стоян.

Той е обвинен в престъпление, за което се предвижда наказание до три години години лишаване от свобода. Доказателствата по делото, събрани на този етап, сочат в достатъчна степен,  че той е извършил деянието. Съдът прецени обаче, че няма реална опасност да извърши престъпление и да се укрие. Обвиняемият сам се е явил пред разследващите органи, след като е разбрал, че го търсят, и е оказал пълно съдействие.

Стоян Костадинов е осъждан през 2009 г. и 2011 г. за управление на МПС след употреба на алкохол и без книжка, но е бил реабилитиран и оттогава до момента няма други противообществени деяния. С оглед на това съдът е преценил, че мярката за неотклонение „парична агаранция” е достатъчна, за да обезпечи целите на наказателния процес.
Определението не е окончателно и подлежи на обжалване и протест в 3 – дневен срок пред Окръжен съд.