Борисов: Направихме коалиция в екстремна ситуация

Справяме се прекрасно с възможностите, които имаме, категоричен е премиерът

Ние направихме тази коалиция в екстремна ситуация и в момента, когато освен ГЕРБ, никой нямаше възможност да направи правителство. Затова приехме да направим коалиция и в момента мисля, че се справяме прекрасно за възможностите, които имаме, заяви премиерът. 

Това заяви министър-председателят на Република България Бойко Борисов в предаването „Годината” по Дарик радио.

По отношение на проблемите в коалицията, премиера обясни, че по различните важни закони ГЕРБ получава подкрепа от различните партии. „Аз им благодаря на тези, които ни подкрепиха. „Най-важните бяха законът за плоският данък като и предварителните отчуждения, за да могат да ни вървят инфраструктурните проекти. Там, за съжаление, и АБВ, и ПФ, не ни подкрепиха. Ако тези два закона не бяха минали, отдавна да съм отишъл на избори”, посочи той. Какво като си тръгнат от ГЕРБ? Една седмица след като го направим и тръгнем на предсрочни избори, ще ни спрат фондовете, няма да ни пуснат едно евро. До местните избори ще има служебно правителство, после избори две в едно, пълна какафония в държавата”, заяви премиера Борисов. 

Министър-председателят подчерта, че само за една седмица абсолютно провалени спрени програми за над 7 млрд. са отпушени в момента, а авансите влизат. „Това са работни места, това са доходи, поясни той. Само това да сме направили правителството, за което благодаря на министрите и парламента, е достатъчно”, каза още Бойко Борисов.