Цацаров: През януари ще започне експертиза по случая КТБ

Проверката ще се направи от международната одиторска компания „Делойт“, която има клон в България, но служителите няма да бъдат от страната

„Делойт” започва експертиза по случая КТБ през януари месец. Това каза главният прокурор на Република България Сотир Цацаров в предаването ”Годината” на Дарик радио. 

По думите му, този одит би могъл да помогне за проследяването на определени парични потоци, които отдавна са напуснали България. Той уточни, че тази експертиза е задължителна по всяко дело с такъв предмет.

„За самата КТБ има неща, които и следствието не може да разкрие”, посочи той. Главният прокурор не пожела да каже каква е сумата, напуснала границите на България от КТБ.

„Международна одиторска компания има клон в България, но служителите няма да бъдат от страната. Експертите от „Делойт” и наблюдаващите прокурори казват, че за експертизата ще са нужни между 2-3 месеца”, посочи той. 

На въпрос банката в момента източва ли се, Сотир Цацаров, отговори: „Дали банката в момента се източва, не мога да кажа, тъй като тя в момента не се управлява от прокуратурата. Ние разследваме конкретни престъпления”. 

Запитан, дали разследват нещо от последните седмици, когато действа временното управление на банката, Цацаров посочи: „Всички данни, които касаят финансовото състояние или определени финансови процеси и постъпват в прокуратурата са предмет на проверка”.