Днес погребват 45-годишният Веселин Турлаков, който загина в Мъглиж

В Казанлък е обявен ден на траур

Веселин Турлаков ще бъде погребан в родното му село Енина. От община Казанлък поемат разноските по погребението на загиналия работник, съобщава 24chasa.bg. Днес в община Казанлък е ден на траур в памет на Веселин.
По време на инцидента е правел факли, каквито палят феновете по стадионите или спелиолозите при експедициите си в пещерите. В помещението, където работел, бил сам. Другите пострадали били в съседно помещение. Засега експертите нямат категоричен отговор какво е причинило мощния взрив и какво точно се е объркало, тъй като химичните вещества, ползвани за факлите, не предполагали подобна експлозия, уточняват от Инспекцията по труда в Стара Загора.
В деня на взрива братът на загиналия работник - Стефан е прекарал дълги и тягостни часове пред отцепения от полицията път към гръмналия завод с надежда да научи истината. Той определи положението там с една дума - мизерия, и разказа, че брат му бил ерген. На работа в завода постъпил преди месец, преди това работел като готвач в Гърция. По неофициална информация масовите заплати на работниците в завода били межзу 400 и 500 лева на месец.