Мъж застреля двама полицаи, седящи в патрулка в Ню Йорк

Убиецът е на 28 години, преди това е прострелял и ранил своя бивша приятелка

Въоръжен мъж застреля двама полицаи, седящи в патрулиращата си кола в Ню Йорк, след което се самоуби, предадоха световните агенции.

Не са ясни мотивите за нападението. Началникът на полицията в Ню Йорк каза, цитиран от БиБиСи, че мъжът е бил "насочен от техните униформи". След убийството той е побегнал към близка станция на метрото, където се е застрелял.

Установено е, че преди това 28-годишният мъж е прострелял и ранил своята бивша приятелка и е публикувал в социална мрежа съобщение, съдържащо призив срещу полицията.

На местопрестъплението пристигнаха полицейски служители. Докато линейките отнасяха телата на загиналите служители на реда, техните колеги направиха своеобразен шпалир и козируваха, отдавайки почит.

Президентът на САЩ Барак Обама, който е на почивка на Хавайските острови, осъди убийството. В специално изявление той каза, че полицейските офицери рискуват живота си за безопасността на хората и "заслужават нашето уважение и благодарност всеки един ден", съобщи Ройтерс, цитирана от Дневник.