Крадци катастрофираха след полицейско преследване

Крими

21-12-2014, 12:23

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

По-рано обрали жп склад в Горна Оряховица, издали се сами

При среднощна гонка и истински екшън, горнооряховски криминалисти задържаха двама мъже, извършили кражба на ел. части.

В нощта срещу петък, при провеждане на специализирана полицейска операция, ченгетата подали на лек автомобил «Опел Тигра» сигнал със стоп палка. Тъй като човекът зад волана дори не дал признаци, че възнамерява да се подчини, последвал звуков, а също и светлинен сигнал. Водачът абячу пренебрегнал полицейското разпореждане, натиснал газна и отпрашил с висока скорост.

Униформените веднага предприели преследване. След няколкоминутно фучене по нощните улици на железничарския град,  преследвания автомобил изскочил от пътя и катастрофирал. От него изхвръкнали двама мъже, които побягнали.

При извършен оглед на катастрофиралото возило в него било неустановено количество медни бобини. В хода на извършената проверка е изяснено, че същите са били откраднати от склад на жп гара – Г. Оряховица.

Сигнал за кражбата е бил подаден същата сутрин. В последствие са установени и двамата мъже, които с бягството си се издали сами – 26-годишния С. А. и 24-годишния В. В. и двамата от Г. Оряховица. Те са привлечени като обвиняеми. На В. В. е взета мярка за неотклонение «подписка», а С. А. е задържан за 72 часа с постановление на прокуратурата. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава, съобщават от полицията.