Камбуров си пожела финал за Купата, стана №1 в Локо

Шампионите от 2004 година вдигнаха на крака препълнената зала по време на Черно-бялата Коледа

Мартин Камбуров очаквано бе избран за Футболист №1 на Локомотив Пловдив за 2014 година. Това стана на традиционната Черно-бяла Коледа, която се проведе за 9-и пореден път в препълнената Концертна зала на бившия партиен дом.

Капитанът на черно-белите събра 939 гласа или 67 % от всички участвали в анкетата в клубния сайт.

Камбуров бе награден от треньора на представителния тим Христо Колев, като получи картина на художника с черно-бяло сърце Митко Железаров.

„Изпращаме една тежка година. Да се надяваме, че с общи усилия следващата ще е много по-добра. Пожелавам си здраве и да играе финал за Купата”, заяви Камбуров при награждаването си.

Втори в анкетата остана Бирсент Карагарен със 165 гласа и 12 процента от фенския вот. Нападателят бе награден от почетния президент Христо Бонев, но получи и приз за най-проспериращ футболист на Локомотив.

Трети остана Йордан Господинов с 47 гласа.

На Черно-бялата Коледа бяха уважени героите от 2004 година, когато бе спечелена шампионската титла и Суперкупата на страната. Овациите на публиката обраха футболистите от шампионския сезон Мартин Камбуров, Ванчо Траянов, Васил Камбуров, Красимир Димитров, Петър Колев, Велко Христев, Роберт Петров и Екундайо Джайеоба, както и хората от тогавашния спортно-технически щаб Христо Бонев, Георги Василев – Гочо, Николай Курбанов, д-р Здравко Тарълов, Славчо Атанасов.

Чрез телефонно обаждане в залата бе включен вицепрезидентът от 2004 година Николай Цветин, който пожела на всички привърженици весело посрещане на празниците и да не спират да подкрепят любимия си тим – така, както са го правили винаги досега.

За шампионите, които не присъстваха в залата, също бе приготвен почетен плакет, който ще им бъде изпратен с куриер.

На Черно-бялата Коледа бе оказана морална подкрепа на легендата Аян Садъков, който дойде в залата и уважи събитието въпреки проблемите със своето здраве.

Освен това бе отбелязан и 30-ата годишнина от бенефиса на Христо Бонев.

По традиция на тържеството бяха наградени и най-добрите юноши на клуба. Тази година призьорите в трите категории станаха:

Деца: Първо място: Ияд Хамуд, втори Златан Христев и трети -  Александър Колев.

Юноши младша възраст: Първо място Георги Чукалов, втори Ерол Дост и на трето място с еднакъв актив са Архан Исуф и Танчо Тодоров.

Юноши старша възраст: победител Георги Арабаджиев, следван от Стоян Жулев и Стоян Григоров.