Британец се напи и се събуди във Франция

Шон Смит трябвало да остане в Париж, докато му издадат временен паспорт

След няколко чашки в повече, британец, който никога не бил пътувал в чужбина, се събудил във Франция и за негово съжаление трябвало да остане там, докато му издадат временен паспорт, предаде 24 часа, позовавайки се на вестник „Мирър”.

Приятелите в кръчмата убедили 48-годишния Шон Смит да отскочат до Белгия, за да си купят евтини цигари. Той си дал сметка, че с разрешеното количество може да изкара дълго време и тръгнал с охота с тях с кола.

По пътя до Андерлехт в Белгия нямали никакви проблеми. Шон се изненадал, че не ги спират за проверка на документите, но си помислил, че явно в Европа паспорт не е необходим. Спрели ги чак на връщане в Кале.

Шон направо бил шокиран, че за временен паспорт ще трябва не само да плати почти 100 евро, но и да отиде до консулството в Париж и да чака там цяла седмица, защото е роден в Германия и трябвало да проверят националността му. Брат му му изпратил пари, с които да изкара на кроасани и сандвичи. „Не искам повече да виждам Париж, макар и да е красив град. Беше скъпо изтрезняване, но ще имам какво да разказвам на внуците”, призна Шон Смит.