Голямото пътуване започва! Какво ни очаква по родните пътища?

Пикът се очаква утре

Голямото пътуване за празниците започва. 720 хиляди българи тръгват на път, за да се приберат по родните си места или да празнуват в българските курорти за Коледа и Нова година. Пикът се очаква утре.  

75 хиляди са избрали Гърция, а 85 хиляди ще посрещнат Нова година в други държави. Данните са на Института за анализи и оценки в туризма, предаде Нова телевизия.  

Заради засиления трафик полицията обещава и засилено присъствие по пътищата. Най-много катаджии ще има по най-натоварените участъци в страната. Един от тях е София – Кулата. Там строителството на нова магистрала допълнително усложнява пътуването.  

Пътят за Кулата, който традиционно е най-натовареното трасе, и тази Коледа очаква тежък трафик. Тези, които решат да тръгнат по него, ще се натъкнат и на ремонти. 

От София до Дупница шофирането ще мине нормално, ако спазвате правилата. Трябва обаче да сте нащрек в района на дупнишките автокъщи, където почти винаги има пешеходци. Излезете ли от Дупница, следващата опасност е при Мурсалево. Възможно е свличане на скална маса.  Преди дни заради паднали на пътя камъни, камион излетя от платното и катастрофира с влак. 

Малко преди Благоевград, при разклона за село Бараково, заради строителството на магистрала Струма, пътят е стеснен и често се образуват опашки. Проблеми може да има и към  Банско.  Пътят е тесен, а завоите - остри. Същото важи и за Кресненското дефиле. А ако продължите за Кулата, ще шофирате по обходно трасе, през няколко петрички села. И за разкош, но и за сигурност - десетки полицейски патрули ще следят пътуването Ви с радари.