Димитровград участва в кампанията „Живо коледно дръвче”

Кампанияте е за опазване на българската гора и природа

Община Димитровград подкрепя и ще се включи в обявена от Министерство на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по горите кампания за опазване на българската гора и природа и апелира към гражданите и обществеността да се присъединят към инициативата „Живо коледно дръвче”, като за Коледно-новогодишните празници изберат да внесат празничното настроение в домовете си, като си закупят жива коледна елха. След празниците тя може да бъде засадена отново в природата.
От Министерство на земеделието и храните в партньорство с Изпълнителната агенция по горите, ще бъде организирана и Национална седмица по засаждане на живите елхички.
Всички желаещи да се включат в инициативата по засаждане на коледните елхички, могат да се обърнат за повече информация и за определяне и съгласуване на мястото за засаждане на тел. 68 - 271, отдел „Инвестиционна дейност, околна среда и води” при Община Димитровград.
Нека всеки гражданин да има възможност да съхрани своето коледно дръвче в естествени условия след празниците и по този начин да подкрепи инициативата за опазване на българската гора и природа!