БЧК раздава коледни подаръци на децата в пловдивските болници

Мисия Пловдив

23-12-2014, 08:29

Снимка:

bnr.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кампанията „Приятел в нужда се познава” се реализира благодарение на дарителска акция

По повод Коледните и Новогодишни празници Областният съвет на Български Червен кръст - Пловдив организира традиционната си Коледна кампания за деца.

Тя е част от многобройните дейности на БЧК - Пловдив, с която всяка година се отбелязват най-светлите празници – Коледа и Нова година.

Целта на Кампанията е да окаже подкрепа на хоспитализираните деца, далеч от своите родители и близки по време на празниците, като бъдат зарадвани освен с коледни подаръци и с приятелска обич и загриженост.

Кампанията „Приятел в нужда се познава” се реализира благодарение на дарителска акция на БЧК и ученици от началните класове на ОУ „Васил Левски”, ОУ „Райна Княгиня” и ОУ „Душо Хаджидеков”, реализирана в периода 08-15 декември за изготвяне на „Кутии на приятелството”.

  На 23 декември от 10:00 часа, доброволците на Българския Младежки Червен кръст – Пловдив стартират акцията за раздаване на коледни пакети на хоспитализирани деца от детските отделения на Пловдивските болнични заведения. Часовете на посещение са както следва:

Ø  УМБАЛ „Св. Георги” – Хирургичен блок /детско отделение/    - 10:30 часа

Ø  Окръжна болница /детско отделение/      - 11:30 часа

Ø  МУ /детска клиника/ - В. Априлов    - 10:30 часа