БДЦ няма да се разпадне, уверява Любен Дилов-син

Барековата твърди, че без ББЦ тази група в парламента няма да съществува

Николай Бареков няма как да говори от името на всички в коалицията. Тази позиция изрази в предаването „Здравей България"  по Нова телевизия Любен Дилов-син по повод последните събития в Български демократичен център (БДЦ).  
Вчера Николай Бареков, който е депутат в Европейския парламент, обяви, че оттегля подкрепата си от парламентарната група на своята коалиция.
ПГ на БДЦ няма да се разпадне, прогнозира обаче Любен Дилов-син.
Партията на Бареков трябвало да реши какво е и как ще се управлява. В момента се управлява като ТВ предаване. На къде върви формацията се определяло от настроението на водещия, коментира Дилов.

Той обясни, че самопредлагането на Николай Бареков на победителите ГЕРБ след последния вот още тогава притеснило останалите участници в коалицията, тъй като цялата кампания била провеждана не в този дух.
Христо Ковачки не финансирал формацията. Не съм виждал по някакъв начин г-н Ковачки да се меси, обясни Дилов.
Формацията разчитала на държавната субсидия. Каквото и да се случи няма да се скараме с ББЦ, ние сме приятели с тях, обеща той.

В същото време Николай Бареков напусна изненадващо студиото на bTV, защото трябваше да се чуе с Любен Дилов-син и отказа пряк разговор с него. Преди това Бареков каза, че Любен Дилов е бил много време на заплата и все още го смята за негов служител.

"Държа да кажа, че не съм напуснал ББЦ, тя има шестима депутати. Без нас тази група няма да съществува. Днес предстои да обсъдим бъдещата политика на групата в парламента", каза още той. На евроизборите имахме 11 %, на парламентарните - 6 %. В последните изследвания на "Галъп" имаме 1,7 %. Това означава, че някой е сгрешил през последните три месеца, посочи Бареков.

"Аз измислих името "Патриотичен блок". Каракачанов преговаряше с Валери Симеонов за сближаването на ББЦ с неговата партия. Ако това беше станало, сега щяхме да имаме 50 депутати, а нямаше да сме жалки", каза още той.
В този момент Гавазова обяви, че Любен Дилов-син се е включил по телефона, което накара Бареков да стане от мястото си и да напусне студиото.