Голямото пътуване за празниците започва, очакват се задръствания

Животът

23-12-2014, 10:44

Снимка:

globusnews.net

Автор:

burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Катастрофа предизвика километрично задръстване на магистрала „Хемус“

Пътната полиция мобилизира целият си потенциал от хора и техника, за да гарантира дисциплината по пътищата

Голямото пътуване, при което над 700 000 българи, ще поемат към различни дестнации в България и чужбина за посрещане на коледните празници, започва от днес. Въпреки, че не малко хора си взеха отпуск за понеделник и вторник, и вече са напуснали големите градове, днес следобед се очакват големи задръствания по основните пътни артерии на страната.

Пътната полиция ще мобилизира целият си потенциал от хора и техника, за да гарантира дисциплината по пътищата. С новата организация на работата на КАТ служителите няма да спират провинилите се шофьори, а ще разчитат на доказателствен материал от над 148 мобилни и 25 стационарни камери.

Предвид сериозният трафик днес едва ли ще има акции по метода на т.нар. "всеобхватен контрол", при който се спират няколко автомобила на куп за проверка на водачите и изправността на автомобилите, съобщи Дневник. По традиция днес от 18 до 21 часа се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и определени направления от републиканската пътна мрежа.

Целта е повишаване на безопасността на движение при засиления трафик, който се очаква през празничните дни, и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.

Забраната важи за автомагистралите, с изключение на участъка Харманли - ГКПП "Капитан Андреево" от АМ "Марица"; път I-1 с. Ребърково - Ботевград, път I-1 етапна връзка на ЛОТ 1 на АМ "Струма" при пътен възел Дупница Север - ГКПП "Кулата"; път I-5 Русе - Велико Търново; път I-8 Пловдив - Харманли,път I-9 Дуранкулак - Варна; път I-9 Варна - Бургас; път II-19 Симитли - Гоце Делчев; път II-18 Околовръстен път София, участък "Южна дъга" от км 26+100 до км 62+007; път II-86 Пловдив - Смолян; път II-99 Бургас - Царево.

Ограниченията не важат за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.