Цветан Цветанов: 2015 ще бъде година на перспективата

Животът

23-12-2014, 11:09

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цветан Цветанов: Магистрала "Хемус" ще минава край Самоводене

Правителството ще изкара мандата си, според председателя на ПГ на ГЕРБ

Настоящото правителство ще изкара пълен мандат, каза пред Velikotarnovoutre зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група Цветан Цветанов, който бе на двудневно посещение в старата столица. По думите му е възможно да има вътрешно напрежение, но в диалог ще се вземат конструктивни решения.

Той охарактеризира 2013 година като годината на лъжата, заради внушенията и манипулациите, направени с аферата "Костинброд". Според Цветанов 2014 е била годината на истината, защото на два поредни вота за европейски парламент и за Народно събрание, българските граждани са показали, че не искат онова правителство да ги управлява. 2015 година ще бъде година на перспективата, убеден е Цветанов, който е народен представител, избран от великотърновския регион. В подкрепа на думите си той даде пример с редицата знакови срещи с европейски лидери, които премиерът Бойко Борисов проведе в Брюксел само за 50 дни от началото на своя мандат. Това са ясни сигнали за доверието, което в европейските институции имат спрямо правителството и премиера на България. За сравнение Цветанов припомни, че за година и половина Пламен Орешарски посети едва Виетнам, където откри български ресторант.

Шефът на най-голямата парламентарна група припомни още, че вече е одобрена оперативна програма „Транспорт“ за новия програмен период, а спрените средства по програми от стария период бяха разблокирани. Магистрала „Хемус“ и четирилентовия път Русе – Свиленград, през Велико Търново са сред поводите за оптимизъм, относно развитието на нашия регион. В мандата на правителството „Орешарски“ е нямало воля за реализацията на тези проекти, а сега вече съществува възможност лотът до Ловеч да се изгради с европейски средства.

Снощи Цветан Цветанов, кметът Даниел Панов, народният представител Евгени Стоев и председателят на ВТОбС Николай Ашиков разгледаха коледния базар и заедно със стотици великотърновци гледаха празничната програма на Общината, част от която бе и концерт на Веселин Маринов.