Проверяват шофьори по метода „широкообхватен контрол”

Днес има проверки в Шумен и Разград

Полицейска операция по метода на „широкообхватен контрол” ще се проведе днес и на 29 декември, съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград. Патрулните екипи ще проверяват за шофиране след употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества, за неправоспособни водачи, както и за управление на технически неизправни превозни средства. От 23 часа тази вечер до 1 часа на 24 декември полицаите ще бъдат на кръстовището на улиците „Странджа” и „Марица” в Разград, а от 23 часа на 29 декември до 1 часа на 30 декември проверки ще се правят по северното платно на улица „Дунав”, преди магазин „Воден свят”. В съответствие с последните разпореждания, действията на контролните органи ще бъдат заснемани.
В Шумен, по метода на широкообхватния контрол, проверки днес се правят на булевард „Симеон Велики” до жп надлеза в посока магазин „Билла”. Патрулните екипи ще спират превозни средства за проверка до 15 часа.
В Нови пазар контролът се осъществява чрез мобилна камера. Днес от 15 до 16:30 часа тя ще заснема водачите по улица „Пирин”, където разрешената скорост е до 50 км в час.