Даниел Панов: Коледа не е само безкрайно пазаруване и дълги трапези

Царевград Търнов

24-12-2014, 08:00

Снимка:

Община Велико Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Празнично обръщение на великотърновския кмет

 

Уважаеми граждани граждани на Община Велико Търново, 
Скъпи приятели, братя и сестри,

За мен е чест и огромно удоволствие да се обърна към всички вас в навечерието на един от най-светлите християнски празници Рождество Христово. 
В тези предпразнични дни всички сме озарени от духа на Коледа. Очакваме и се подготвяме за празника. Предчувстваме радостта от усещането да бъдем с любимите си хора в уюта на дома. 
Светлият празник е време да си припомним, че Коледа не е просто безкрайно пазаруване. Не е само дълги трапези. Рождество Христово е денят, в който ние християните, ние българите честваме Рождението на Спасителя на Света. 
Витлеемската звезда озарява нов път за света и за човека.Любовта, милостта, състраданието, грижата за ближния отстъпват пред силата и желанието за властване. 
След повече от 2000 години днес ние празнуваме Рождество Христово водени от желанието и готовността да практикуваме изконните християнски ценности. 
Оказване помощ на непознат човек в беда, подкрепата за нуждаещите се, приятелско рамо, състрадание и солидарност са нашият скромен принос към това общността ни да бъде още по-сплотена, страната ни по-добра и успешна. 
Пожелавам на всички да посрещнат Рождество Христово изпълнени с дух на доброта и съпричастност. Да бъдем с любимите си хора. Да помогнем и подкрепим онези, които са сами, страдат или боледуват. 
Коледа ни връща с умиление в най-хубавите години от живота ни – в нашето детство. Нека направим вълнуващ и незабравим празника за всички деца в община Велико Търново. 
Пожелавам успешна, щастлива и благотворна 2015 година. 
Убеден съм, че с общи усилия ще продължим да правим от Велико Търново и общината още по-добро и привлекателно място за живеене. 
Като ви благодаря за подкрепата през изминаващата 2014-та година ви пожелавам весела, щастлива и спокойна 2015 година. 
Предстои ни да отбележим 180 години от Велчовата завера и 830 години от въстанието на Асен и Петър. 
Сигурен съм, че ще продължим заедно да работим за престижа, авторитета и респекта, които Велико Търново и всички ние заслужаваме. 
ВЕСЕЛО И ОЗАРЕНО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!                                      
ЩАСТЛИВА И УСПЕШНА НОВАТА 2015-ТА ГОДИНА!