Супер инжекция ще лекува диабет и затлъстяване

Общество

24-12-2014, 11:50

Снимка:

БТВ

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Ново супер лекарство с тройно действие скоро ще може да спасява човешки животи

Ново супер лекарство с тройно действие за лечение на диабет и затлъстяване скоро ще може да спасява човешки животи. Прилагано под формата на седмична инжекция, лекарството води до значителна загуба на тегло - до 30 процента само за две седмици, намалява желанието за прием на определено количество храна и изгаря много по-бързо приетите калории, предаде БТВ.

В направени тестове с плъхове специалисти от Изследователския център за обществено здравеопазване в Мюнхен, Германия, са успели да „обърнат” от болестно в нормално състояние затлъстяване и диабет тип 2. Изследователите са разработили съединение, което „впряга” мощта на три естествено отделяни хормона, понижавайки нивата на кръвната захар и потискайки апетита без странични ефекти.

Специалистите вярват, че супер лекарството ще бъде тествано с хора до две години и до 2020 г. вече ще бъде достъпно за пациенти. Съединението отразява ефектите от отслабването по хирургичен път, което променя и хормоналните функции в тялото.

„Разполагаме с медицинска алтернатива на бариатричната хирургия. Методът ни се прицелва към три мишени едновременно. Наричаме съединението супер лекарство, тъй като към днешна дата няма съобщения за нищо друго с подобни мощ и ефикасност. Потенциалът му за борба с метаболитните заболявания няма аналог”, пишат изследователите.

Британски специалисти обаче предупреждават, че настоящото изследване е на относително ранен етап и са необходими по-нататъшни клинични изпитания, за да се потвърди, че подобно лечение ще бъде безопасно и ефективно за хора.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"