Кметът на Добрич пожелава светли Коледни и Новогодишни празници

Детелина Николова с обръщение към добричлии

Уважаеми съграждани, Честито Рождество Христово!

 Както всяка година, домовете ни греят със светлините и цветовете на празничното чувство. Настроението на Коледата е навсякъде. Християнската традиция отново събра нашите семействата на Бъдни вечер и всеки донесе със себе си радостта, благата дума и обичта към най-близките си.

 С усещане за радост и красота поздравявам всички мои съграждани с най-светлия християнски празник - Рождество Христово. Празник,  с който свързваме надеждата за здраве и успехи, за по-добър живот, за плодородие и благоденствие.

 Най-сърдечно ви желая, скъпи мои съграждани, да съумеете да се докоснете до вълшебството на тази свята нощ и да съхраните от нея онези искрици вяра, които ще са ни нужни в дните след Рождество Христово.

 А прекрачвайки прага на Новата година всеки от нас прави равносметка на изминалите дни, на стореното от него, на онова, което е дал и получил от близки и приятели. Радваме се на всичко хубаво, което ни се е случило, вземаме поука от грешките си, споделяме взаимните тревоги, търсим най-човешките думи, за да изразим и болката, и вярата си.

 Позволете ми в тези мигове на равносметка и размисъл да изразя своята благодарност към всички вас за разбирането и доверието, с които заедно търсихме решенията на проблемите, за ангажираността и отговорността на всички, за разумния диалог и подкрепата, от които всички имахме нужда в името на просперитета на нашия Добрич.

 Пред нас стоят още много и нелеки задачи, но ми се иска да вярвам, че когато сме обединени от една обща идея и желание да извървим заедно поетия път, ще успеем да  постигнем онова, към което се стремим – да превърнем Добрич в град с ново, европейско лице, а хората на Добрич – в граждани на Европа, съхранили своя дух и идентичност.

 Затова нека в тези празнични мигове заедно обърнем поглед към това, което ни предстои, към Новата 2015 година с надеждата тя да ни донесе много здраве, успехи и благополучие.

 Да си пожелаем спорна и плодородна Нова година!

 Нека тя да бъде година на сбъднати надежди!