40 автопатрула дежурят в Пловдивско по празниците

Животът

25-12-2014, 08:00

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Общинска полиция ще охранява Новогодишния празник на открито

Около 40 автопатрула от "Охранителна" и "Пътна полиция" ще дежурят денонощно на територията на Пловдивска област по време на предстоящите празници, съобщиха от  от Областната дирекция на МВР в Пловдив. Организацията на автопатрулите е част от набелязаните мерки на пловдивската полиция за опазване на реда по време на празниците.

Отделно от споменатите патрули, в най-натоварените райони ще бъдат ситуирани 3-4 екипа от специализираните полицейски сили. Полицейските и младши полицейските инспектори ще работят по отделни графици за териториално обслужване на гражданите във всички населени места.

Създадена е организация за усилено дежурство от ръководни служители във всички подразделения на МВР. На работа ще бъде целият наличен състав с полицейски правомощия, като са утвърдени съответните графици, съобразно спецификата на обслужваната територия.

В новогодишната нощ на пл. "Централен" в Пловдив от 22 часа до 2 след полунощ, когато се проведе традиционното посрещане на Новата година от хиляди граждани, . от Общинска полиция и Сектор “Специализирани полицейски сили”, са взети мерки за охрана на обществения ред.

РУП разполагат с актуална информация за местата на провеждане на тържества и празнични прояви, като са взети необходимите мерки.