Коледарски групи се надиграват в Ямбол

Десетте най-добри групи от общината ще представят уникалната традиция на танцуващите коледари

Десетте най-добри танцуващи коледарски групи се надиграват в Ямбол на 25 декември, съобщиха от пресцентъра на община. От 13.00 часа, на сцената на Коледарски празник – Ямбол 2015, ще бъде представена уникалната традиция на танцуващите коледари.

Надиграването този път ще се състои на ул. „Г. Раковски”, в района пред ОББ. В проведените на 18 и 20 декември предварителни кръгове в кварталите „Каргон” и „Баира”, журито определи 3 каргонски куди и 7 групи от Първи жилищен район за участие в празника на Коледа.

Надиграването на ямболските коледари и този път ще бъде кулминацията на традиционния коледарски празник. Преди него, от 11.00 часа ще се проведе конкурсната програма за песенни коледарски групи, в която ще се представят състави от с. Овчи кладенец, община „Тунджа”, от гр. Болярово, от Зимница, Стралджанско и от с. Нова черна, община Тутракан.

Празничната програма продължава с концерт на Фолклорен ансамбъл „Тунджа” от 12.00 часа, а от 12.40 часа е празничната церемония с участието на кмета на община Ямбол Георги Славов и архиерейския наместник отец Панайот Чакъров.