Стряскащо пророчество на Ванга: 2015-а – последна година преди Апокалипсиса!

Ке има земетресения, цунами и Велико преселение на народите, предрекла феноменалната българка Ванга, разкрива сензационно в. "Ретро".
„2015 г. ке е предпоследната година на Апокалипсиса, който ке дойде през 2016-а“. Това стряскащо предсказание на Вангелия Гущерова разкриха сензационно руснаци, ходили на лична среща с Ванга. Те пазили досега тази зловеща тайна, за да не всяват смут сред човечеството. Още тогава петричката пророчица видяла няколко много ярки картини от близкото бъдеще.
Ванга прогнозирала, че заради Апокалипсиса ще пострадат много хора. Покрай тези смутни събития Рупската Касандра описала ново Велико преселение на народите.
Катаклизми в САЩ
Страните, в които тя видяла да се движат людете по-масово, са Канада, Съединените щати и някои от по-централните части на Руската федерация. Климатолози, помолени за коментар, разкриха, че за да тръгнат хората повсеместно, вероятно ще са приндудени от бедствие – рязко засушаване, или застудяване. Другият вариант е планетарен катаклизъм, като земетресение, удар от астероид, който ще доведе до миграция в търсене на по-сигурни места за живеене. „Когато на човек му падне къщата веднъж или два пъти, той вече няма да строи нова на това място“, изтъкват и фенове на вангините пророчества в руски интернет форуми.
„Ке има много природни бедствия-земетресения, цунами. Конфликти между различните страни и пак финансова криза“, провидяла още даровитата българка за идния 12-месечен цикъл.
„Древните твърдят, че животът ни се движи на цикли между относителен мир и война и пак мир, в който градим цивилизацията си, учим се от грешките си и трупаме опитност. Точно това е била работата на пророците да виждат кога ще сме добре или в кой момент ще си сърбаме попарата на старите грехове“, коментира езотерикът инж. Радослав Димитров. Неговият преглед на доста предсказания, видения и тълкувания също показвал, че те като по традиция вещаят доста изпитания за човечеството през идната година. „Възрастните хора в тази връзка казват, че предупреденият човек е два пъти спасен. Може би затова в повечето случаи хората с дарба като с фар показват лошите неща в бъдещето. Това ни подготвя и псхически, за да не се разбием в скалистия бряг“, коментира още Димитров пред „Ретро”.
Трета световна война
По думите му другото неизвестно, което виси в бъдещето, е, ще има ли Трета Световна война, в която Русия да даде отпор на Запада. Ако пък ядрените арсенали не турят точка на тази цивилизация, то може би самата природа щяла да го стори със своя библейски арсенал – трусове, наводнения, цунами, урагани. Петричани разказват, че Ванга е виждала такива неща по-скоро не в бъдещето на България, а на планетата ни, но е избягвала да ги говори гласно. Само по комшийски е доверявала на най-близките си връстници: „Добре, че няма да сме живи, че да видим що се пише на човеко грешен“.
Самата пророчица също много рядко е обвързвала своите прогнози с конкретни години. Всевиждащата жена от Рупите е избягвала назоваването на точни дати поради две причини. Нейният изследовател доц. Георги Лозанов изтъквал, че тя не е могла да предвиди всичко в най-малки подробности. За даровитата жена времето е било относителна категория. Тя откровено се е затруднявала да ситуира предстоящите събития по оста на времето. Основна причина са духовете, от които пророчицата най-често препредавала посланията към живите. В отвъдните светове и измерения времето не съществува, доверявала му тя. Там дни, месеци, години и векове са проста последователност от картини. Така бъдещето било всъщност поредност от случки, събития, които имат степен на вероятност да се материализират в нашия свят, но никога сто процента.
Време разделно
На второ място нейният изследовател доц. Лозанов забелязал, че Ванга е казвала неща от личния живота на човека с еднаква лекота в близкото и далечното му бъдеще. Първата категория от събития били проверени, но далечните все още никой не е изследвал. За първите е установен процент на познаваемост между 60 - 70%. Грешката идвала от факта, че човекът също имал свободна воля да променя съдбата си в една или друга посока, но не много, защото тя била написана в определени рамки при идването ни на земята.
Близки до Ванга споделиха мнението и, че и народите можели да променят своята съдба и бъдеще. Пророчицата е избягвала да разкрива най-черните неща, дори да ги е виждала. Руски тълкуватели обаче твърдят, че 2015 година е била особено поличбена в прогнозите на феноменалната жена. Край нейната къща музей в Рупите усилено се коментира, че тя е дала доста конкретни прогнози, които тепърва посетители от Русия разказват. Едно от нейните завещани видения гласи, че годината на петнайсетката от новото хилядолетие ще бъде разделена. Тогава Бог ще отсее зърното от плявата, грешниците от праведниците. „Защото след 15 идвало числото 16 и Апокалипсиса“, пророкувала Ванга. Твърди се, че ненадминатата ясновидката го е насрочила именно за 2016 година или малко след това.
Други източници оттатък Черно море сочат, че веднъж приживе Ванга е казала буквално следните слова:
„Още с началото си 2015-та ще доведе до икономическа криза... Глобална катастрофа чакайте! Някои страни в Европа, Южна Америка и Югоизточна Азия ще се запокриват с вода от световния океан. През втората половина на същото лето Господне ще настъпи вторият край на света“.
Последното Откровение буди доста спорове. Първият край на света според Ванга е бил ледниковият период, който е изтребил до крак динозаврите. „Дано вторият пророчицата да го е видяла само символично, т.е. нещо, което ще се случи не в материалния свят и природата , а в душата на човека“, надяват се тълкувателите на всевиждащата българка.