Най-популярните коледни песни

Общество

25-12-2014, 13:39

Снимка:

24 часа

Автор:

Юлия Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Най-обичаните коледни филми

5 любопитни истории, които не знаем за Коледа

Безспорно фаворит е Jingle Bells, която всъщност е написана за Деня на благодарността

Всяка година се правят класации на най-слушаните, най-любимите и даже най-досадни коледни песни. За някои това приповдигнато настроение с празнични парчета, които звучат буквално навсякъде, е малко прекалено. Други с удоволствие си ги припяват. Независимо от различните мнения, по традиция коледният дух идва и с подходящата музика.

Най-известната и популярна песен по целия свят безспорно е Jingle Bells. Написана е от Джеймс Лорд Пиърпонт и се появява през 1857 г. под името One Horse Open Sleigh. Макар че всички я пеят по Коледа, тя е написана за Деня на благодарността. 

O Holy Night е другата емблематична песен, обявена за химна на Коледа. Написана е от композитора Адолф Адам през 1847 г. и оттогава е изпята от стотици звезди и хорове по цял свят.

Ето и песните, които обикновено са включени в класациите с най-любими парчета за този празник, събрани от „24 часа“:

1. Челното място държи Марая Кери и нейната All I Want for Christmas Is You

2. Please come home for Christmas на Джон Бон Джоуви. Оригиналът е на Чарлз Браун, но доста изпълнители правят кавъри. Вариантът на Джон Бон Джоуви се радва на огромен успех.

3. Thank God it's Christmas е песен на “Куин”, написана от Роджър Тейлър и Браян Мей.

4. Парчето на Джордж Майкъл редовно оглавява класациите за най-досадно коледно изпълнение. И все пак Last Christmas продължава да се върти в ефира и да се радва на почитатели. 

5. Wonderful Christmastime е изпълнение на Пол Маккартни, което се появява през 1979 г. и с времето се превръща в класика за дните около Коледа.