ЗИЛ с 15 полицаи се преобърна при българо-турската граница

Крими

26-12-2014, 08:38

Снимка:

24 часа

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Най-вероятно водачът на камиона е загинал, бил е затиснат в кабината

Полицаи пострадаха при катастрофа, съобщава МВР. Тежък пътен инцидент е станал около 0.30 часа тази нощ в близост до село Горно Ябълково. Автомобил с висока проходимост ЗИЛ-131, превозващ служители на МВР, участващи в специализираната полицейска операция на българо-турската граница, се е преобърнал в дере.

Инцидентът е в зоната на отговорност на ГПУ Средец, в района на 136 гранична пирамида. На място са изпратени екипи на Спешна помощ, полиция и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”.

В камиона са пътували 15 служители на полицията. По данни към момента, шофьорът е останал затиснат в кабината. Пътниците са транспортирани в болница с различни травми.
В района на инцидента са министър Веселин Вучков, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и директорът на ГД „Гранична полиция” Захарин Пенов.

Милен Пенев - зам.-директор на Гранична полиция, заяви пред Нова телевизия, че служителите са се връщали от смяна към вътрешността на страната.

По пътя ЗИЛ-ът се обърнал в дере, което е наводнено от валежите прези изминалите дни.
Въпреки че медиците на мястото на инцидента трябва да потвърдят, но неофициално водачът на камиона може би е починал, обясни Пенев и допълни, че прогнозите не са оптимистични, тъй като той е затиснат под вода от каросерията.

Другите служители са изведени. Има един мъж с фрактура на крака и друг с контузия на ръката, останалите са с по-леки наранявания.

В момента група разследва причините за инцидента.