Пет извънредни рейса ще ни возят навръх Нова година

Мисия Пловдив

27-12-2014, 09:30

Снимка:

Plovdiv.utre

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Синята зона безплатна по празниците

Градският транспорт ще работи в новогодишната нощ, за да могат хората да отидат за едно левче до центъра, а не да се набутват със скъпи таксита. Пет допълнителни линии са разпоредени със заповед на кмета Иван Тотев. Рейсовете ще се движат през половин час от 23 часа на 31 декември до 2 часа на 1 януари. Автобусите тръгват от северната и южната страна на Тунела във всички посоки на Пловдив, съобщиха от общината. Очаква се, че посрещането на 2015 г. ще бъде най-масово, защото освен на пл. "Стефан Стамболов", където по традиция от 1999 г. се прави градско тържество, този път ще има дискотека на пл. "Съединение", а също така празненства в "Капана".
В новогодишната нощ ще важат преференциалните карти на ученици, студенти, пенсионери и инвалиди. Пред гишето на "Байкал" вече се е наредила опашка. Бюрата ще работят и в последните дни на тази година - 29 и 30 декември. От транспортните фирми напомнят на всички пътници, които ползват карти с намаление, да побързат да ги купят сега, а не да се трупат на километрична опашка в първия работен ден от новата година - на 5 януари.
През четирите почивни дни на Коледа, както и по Нова година автобусите ще бъдат почти два пъти по-малко. Градският транспорт минава на тъй нареченото празнично разписание с презумпцията, че пътниците рязко намаляват. На 1 януари градските рейсове започват да работят по-късно - от 8 часа сутринта, защото се предполага, че градът спи. 
През малкото работни дни, които остават до края на декември, общината и кметствата ще работят с граждани както обикновено. Единствената промяна е на работното време за граждани на дирекция "Местни данъци и такси". На 30 декември гишетата са отворени само до 11 часа.
По празниците няма да ни тормозят с платеното паркиране по улиците в центъра. Цели осем дни ще изкараме без синя зона. Който има голям проблем, трябва да звъни на телефон 112. Денонощна дежурна служба пак към тел. 112 има в голямата община на пл. "Ст. Стамболов" 1.