Николета: Ако бях мъж, нямаше да се влюбя в Алисия!

Николета отговаря, че това е едно голямо признание за нея, но не е в позицията на възпитател

Николета Лозанова винаги е твърдяла, че хубавите неща в живота сами идват при нея. Сега признава, че е спряла да мечтае, тъй като когато си пожелае нещо и докато се осъзнае, тя вече го изживява. В последното си интервю, което водещата на „Папараци" дава, й задават рядко срещан въпрос - тъй като има доста последователки, които я идеализират, дали смята, че им дава добър пример. Николета отговаря, че това е едно голямо признание за нея, но не е в позицията на възпитател. Счита, че за тази цел има родители. Не крие, че им показва на почитателките си как да не пренебрегват външния си вид, как да се стремят към кариера и хубаво семейство.

Тези няколко неща са най-важни за нея. Лозанова не изявява претенции да изчисти медийния си имидж. Не се срамува, че е заклеймена като „плеймейтка", тъй като не забравя откъде е тръгнала, а за спечелването на титлата много дами имали апетит вече 8 години. Смята, че доста представителки от родния елит у нас желаят да са на нейното място и да предизвикват шумотевица около себе си, да са във всички заглавия в медиите, без дори да се стремят към нея, обяснява в интервюто си за в. „Галерия", пише hotarena.net. Неудобен е въпросът, но не и за Николета, защо хората обичат да четат повече за нея, отколкото за кино, театър или музика. Плеймейтката откликва, че ако се проведе социалогическо проучване на тази тема, резултатите ще бъдат любопитни и за нея самата.

Добавя, че „Николета" се е превърнало в явление, марка, маркетингов продукт, който продава. Лозанова е запитана и за това - би ли се влюбила в Алисия, ако се беше родила мъж, на което отвръща: „Задавате ми кратък въпрос и затова ще ви дам кратък отговор. Ако съм мъж, ще имам много високи критерии за жената до мен. Просто съм такава по природа. Предпочитам оригинала пред копието. Бях ясна, нали?".