Автобус от Каварна за София се обърна край Шумен

Шофьорът най-вероятно е заспал

Автобус на „Юнион Ивкони" се е обърнал на автомагистрала „Хемус" край Шумен. Катастрофата е станала малко след полунощ в новата пътна отсечка на аутобана, в посока Белокопитово. За щастие жертви и пострадали няма, съобщава Дарик. Пътническият автобус се е движил по линията Каварна - София. Тръгнал е от Каварна снощи около 22 часа.

Един от пътниците Александър Василев разказва, че малко преди Шумен шофьорът е заспал и е загубил контрол над управлението. В резултат на това возилото е излязло от пътното платно и се е килнало на дясната си страна в канавката на магистралата. Василев разказва още, че в автобуса не е имало никакви мерки за сигурност и безопасност. Липсвали дори от задължителните чукчета, които при инцидент пътниците трябва да използват, за да могат да счупят стъклото и да излязат.

Пътниците са излезли благодарение на помощта, която им е оказал шофьор, който е спрял автомобила си и счупил предното стъкло на автобуса. Хората са се измъкнали от там, тъй като вратите са били затиснати.

Александър Василев определи реакцията на двамата шофьори като абсолютно неадекватна. Фирмата е изпратила бързо друг автобус, който е извозил всички пътници до София.