Туристически експерт: Трябват професионалисти и по-богати летовници

Туризъм

27-12-2014, 15:00

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Повече пари за реклама на българския туризъм в Европа, стратегия за привличане на среден клас летовници и професионалисти в новото ресорно министерство са нужни на бранша през новата година, смята хотелиерът Георги Николчев, представител на Европейския институт по туризъм. Изминаващата 2014 г. той определи като значително по-трудна за собствениците на малки хотели.
„Хората, които са професионалисти си свършиха работата, при тях  няма такива загуби както при малките хотели, които залагат на записвания в последния момент. Там наистина сривът е огромен. И в момента има голям вторичен пазар на леглова база в малките хотели, която не успя да се запълни“, каза Николчев
 По думите на му неизплатените кредити допълнително утежняват положението на собствениците на такива туристически обекти. Изключително тежък сезон, но за тези, които направиха туристическа база без да я обвържат с постоянен поток от туристи, коментира експертът. 

Според него Министерство на туризма трябва да отдели да има повече пари за реклама, особено в европейския пазар, който е изоставен в последните години. Нужда е една много сериозна стратегия за привличане на средния клас туристи, за може бизнесът да постигне приходи, на които се е надявал дълги години, допълни Николчев.