Министерски съвет е взел 828 решения за година

По три решения и половина на ден е била заетостта на трите правителства

По три решения и половина на ден е била заетостта на трите правителства, които се смениха през 2014 г., показва справка на администрацията на Министерски съвет, направена от Стандарт. Тази година са били одобрени 828 решения и 440 постановления.

Трите правителства са провели общо 54 заседания, като за 2014 г. се смениха общо 53 министри. Първото правителствено решение за годината е било да бъдат увеличени заплатите на зам.-министрите и съветниците в политическите кабинети. То бе взето от правителството на Пламен Орешарски, което управлява до 6 август и е взело най-много решения - 584, както и 243 постановления. 

Първото решение на служебното правителство на Георги Близнашки пък беше за номинирането на сегашния еврокомисар по бюджета Кристалина Георгиева за външен министър на ЕС.

Последното постановление на втория кабинет на Бойко Борисов пък е за сливането на Националната художествена галерия и тази за чуждестранно изкуство в национален музеен комплекс, който стана известен като БГ Лувъра.