Николай Ненчев обеща реформи в армията

Министърът на отбраната почете паметта на загиналите в Кербала на панихида в Плевен

Министърът на отбраната Николай Ненчев присъства на панихида в памет на българските военнослужещи, загинали в Кербала /Ирак/. Тя бе отслужена в църквата "Св. Николай" в Плевен с участието на командири на военни формирования и военнослужещи от Плевенския гарнизон.

Почетена бе паметта на майор Георги Качорин, офицерски кандидат Иван Инджов, офицерски кандидат Антон Петров, офицерски кандидат Свилен Киров и старши лейтенант Николай Саръев, загинали на 27 декември 2003 г., при терористичната атака срещу база "Индия". Министър Ненчев заяви пред журналисти, че се прави всичко възможно да пазим нашите военнослужещи.

Ние сме част от възможно най-интелигентния и най-подготвения съюз, наречен НАТО - прави се всичко възможно повече да не се случва това, но в тези райони винаги има риск от подобни нещастия, допълни министърът. Днес имаме 110 човека в Афганистан и разбира се, аз ги мисля тези момчета и момичета, мислено съм с тях, каза министър Ненчев.

Той допълни, че през 2015 г. предстоят реформи в армията. В момента имаме свободни места за офицери, което силно ме безпокои, но смятам, че сме намерили формула, по която ще решим този въпрос, уточни министърът.

Той бе посрещнат пред храма от командири с военни почести от кмета на Плевен проф. Димитър Стойков и от председателя на Общинския съвет Дарин Ангелов. На панихидата присъства и съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

Преди началото на службата пък в зала "Катя Попова" бяха отпразнувани 115 години от създаването на БЗНС.