Вижте цялата програма на Ботев за зимна подготовка

Жълто-черните се отказаха от Гърция, ще ходят на лагер в Турция

Новаците в елита на Румъния от "Рапид" (Букурещ) са изпреварили ФК "Ботев" (Пд) за супербазата на гръцкия елитен клуб "Шкода" (Ксанти), като са предплатили целия си престой в началото на февруари.

"Базата на "Шкода" е една от най-модерните в цяла Европа, но се оказа, че не можем да ползваме хотела, който вече бил капариран от "Рапид" (Букурещ). По тази причина вариантът с Гърция отпадна, въпреки че имахме 3 сигурни контроли там - с румънците и с местните "Шкода" (Ксанти) и "Пантракикос" (Комотини), които ни гостуваха през ноември в Коматево", коментира старши треньорът на "канарчетата" Петър Пенчев.

Вместо в Ксанти "жълто-черните" ще бъдат от 2 до 11 февруари в турския курорт Белек, където ще изиграят 3 контроли с неуточнени засега съперници.

През останалото време до подновяването на сезона в "А" група "Ботев" (Пд) ще се готви в Коматево, където на 24 януари посреща "Берое" за първата си контрола за 2015 г.

Преди и след лагера в Турция "канарчетата" ще играят още 2 спаринга срещу тимове от "Б" група на 31 януари и 15 февруари.

Официалното представяне на новите попълнения в жълто-черния тим пък ще е в контрола срещу "Славия" (Сф) на 21 февруари в Коматево.