Спират движението на камиони по републиканските пътища

Животът

28-12-2014, 11:34

Снимка:

bnr.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Днес от 14 часа

За няколко часа следобед ще бъде  спряно движението на тежкотоварните автомобили по републиканските пътища, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.  Акцията се предприема за да се облекчи  очакваният натоварен трафик  на завръщащите се след коледните празници. 

Ограничението е от 14:00 до 20:00 часа и визира  камионите над 12 тона по автомагистралите и определени направления от републиканската пътна мрежа. Рестрикцията важи за магистралите, с изключение на участъка Харманли - ГКПП „Капитан Андреево“ от автомагистрала „Марица“;път II-86 Пловдив - Смолян;път II-99 Бургас – Царевои други.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).Същите ограничения ще бъдат въведени и в навечерието на Новогодишните празници. На 30 декември, от 18:00 ч. до 21:00 ч., и на 4 януари 2015 г. - последният почивен ден, от 14:00 ч. до 20:00 ч., ще бъде ограничено движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и определените направления от републиканската пътна мрежа.

Котленски проход ще бъде затворен за камиони над 10 т. от 16.00 часа.Алтернативните маршрути се „Ришки” проход и Прохода на Републиката.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища, уверяват от ведомството.