15 см сняг на Шипка

Царевград Търнов

28-12-2014, 12:42

Снимка:

Архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Свлачище затвори още един път в региона

Републиканските пътища са проходими при зимни условия

Времето в община Габрово е облачно, духа слаб вятър с пориви до 10м/с. Височината на снежната покривка в централната градска част е 4 см, на Шипка е 15 см, съобщават от Община Габрово. Температурата на въздуха, измерена  от общинската МТО станция, е 1°С. 

Територията на града се почиства и опесъчава от 12 машини на ОП "Благоустрояване".

Проходът Шипка е  проходим при зимни условия. Пътната настилка е почистена и опесъчена, видимостта е добра.  Има забраната за движение на МПС с обща маса  над 10 тона.  Температурата на въздуха там е минус 8°С. Височината на снежната покривка е 15 см. Пътят за  Узана е проходим при зимни условия,  почиства се с техника на ОПУ. Пътните настилки в участъците Габрово – Трявна,  Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново са почистени, проходими при зимни условия.

Общински пътнически транспорт покрива вътрешните градски и междуградски линии. Топлофикация Габрово, Хлебозавод Габрово  и ВиК  Габрово изпълняват нормално своите задължения.

На телефоните на Общ.СС няма получени сигнали за бедстващи хора на територията на община Габрово. При възникване на кризисна ситуация, можете да потърсите помощ на тел.112.

Слънцето днес изгрява в 7,48 часа и залязва в 16,54 часа.

Радиационният фон, измерен тази сутрин, е 0,018 мр./час и е нормален, естествен фон за община Габрово.

Днес ще духа до умерен, в Източна България – силен, южен вятър и температурите бързо ще се повишат. В часовете около и след обяд бързо ще се заоблачи и в по-късните часове на деня от запад ще започнат нови валежи от сняг.

През нощта срещу понеделник валежите ще обхванат цялата страна – в Западна България и планините ще са от сняг, а в Източна - отначало от дъжд. Вятърът ще стане северозападен и с него ще започне да нахлува още студен въздух.

В понеделник валежите ще продължат, в по-голямата част от страната с понижението на температурите дъждът ще премине в сняг. Само в югоизточните райони ще продължи да вали дъжд. В Дунавската равнина и Западна България ще се образува снежна покривка.