Бургаските надзиратели се включват в националния протест

Новините

28-12-2014, 15:34

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Надзирателите в бургаския затвор ще протестират отново . Този път недоволството е под  мотото"Докога? Закон и беззаконие!"
Служителите на ГДИН се събират пред портала на работното си място към 9.30  часав понеделник, като ще държат мълчаливо Закона за МВР в ръце. По същото време на протест
излизат служители на всички затвори в страната. Те са гневни заради неспазването на Закона за Министерството на вътрешните работи по отношение на заетите в местата за лишаване от свобода, лошите условия на труд и неизпълнението на поети ангажименти от правосъдното министерство.
Акцията е последна от предвидените преди провеждането на Национален протест - шествие на 10 януари 2015 г. от 13.00 часа, с начална точка Министерството на правосъдието, през Министерство на финансите, Министерски съвет, до Народното събрание, съобщиха от Синдикат на служителите в затворите в България. Едно от основните искания на протестиращите е изравняването на заплатите им с тези на служителите на МВР. Освен това, те искат и да се спазва Законът за МВР, според който трябва да се заплаща нощният труд. Третото искане на служителите е за така наречените специфични условия на труд, които се изплащат в момента само на надзорния състав, които са реално за пряка работа с лишените от свобода.
По този начин ще покажат несъгласието си по отношение на заетите в местата за лишаване от свобода, лошите условия на труд и неизпълнението на поети ангажименти от правосъдното министерство.