Дженифър Лорънс е най-касовата звезда на Холивуд

Общество

28-12-2014, 17:11

Снимка:

Flickr.com/Kumar Bhatia

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

През тази година филмите с нейно участие са събрали в световния бокс-офис 1,4 млрд. долара

24-годишната Дженифър Лорънс оглави класацията на списние „Форбс” на актьорите, донесли най-големи приходи на холивудските киностудия, предаде Нова телевизия. През изминаващата година филмите с нейно участие са събрали в световния бокс-офис 1,4 млрд. долара.

Тази година Дженифър Лорънс се снима в два култови блокбастъра - „Игрите на глада: Сойка-присмехулка” и „Х-мен: Дни на отминалото бъдеще”. През следващата година ще излезе последната част от „Игрите на глада”, която без съмнение също ще донесе големи печалби.

Класацията се съставя на базата на приходите в международния бокс-офис от филмите с участието на звездите на киното и не е мерило за индивидуалните им печалби. Лорънс например заема второ място в съставената по-рано тази година класация на „Форбс” на най-високоплатените актриси на Холивуд. От юни 2013 година до юни 2014 година тя е спечелила 34 млн. долара. На първо място в тази класация е Сандра Бълок, чиито доходи през периода са възлезли на 51 млн. долара.

На второ място в класацията на най-касовите актьори е звездата от фантастичния екшън „Пазители на галактиката” Крис Прат, който озвучи също така и главния герой Емет в лентата „Лего. Филмът”. Филмите с участието на Прат са донесли в международния бокс-офис 1,2 млрд. долара.

Трета е Скарлет Йохансон с 1,18 млрд. долара. През изминаващата година Йохансон не само роди момиченце, но и игра в много успешната лента „Капитан Америка: Зимният войник”, припомня „Форбс”.

На четвърта позиция в класацията на най-касовите звезди е героят от фантастичния екшън „Трансформърс: Ера на изтребление” Марк Уолбърг, донесъл на киностудията 1 млрд. долара. След него се нареждат Крис Евънс с 801 млн. долара, Ема Стоунс със 764 млн. долара, Анджелина Джоли със 758 млн. долара и Джеймс Макавой със 747 млн. долара.

На последните места в топ-10 на най-касовите холивудски звезди са Майкъл Фасбендер и Хю Джакман с по 746 млн. долара.