Засилва се трафикът към София след петте почивни дни

Животът

28-12-2014, 18:00

Снимка:

globusnews.net

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Движението се осъществява нормално

Постепенно се засилва трафикът към София след петте почивни дни за Коледа, предаде БТВ. В следобедните часове по основните пътища присъствието на автомобили се увеличи значително. Въпреки това, трафикът не е натоварен, движението се осъществява нормално.

Интензивно е движението на входовете от към автомагистрала „Тракия” и „Хемус”, както и от „Княжево” към центъра. До 20.00 часа днес е в сила ограничението за движение по участъци от републиканската пътна мрежа на тежкотоварни автомобили над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника.

В навечерието на Новогодишните празници по същите направления отново ще бъде ограничено движението на МПС над 12 т. - на 30 декември, от 18.00 ч. до 21.00 ч., и на 4 януари 2015 г. (неделя), от 14.00 ч. до 20.00 ч.

Препоръката към шофьорите, на които утре им предстои пътуване, е да тръгват само с автомобили, подготвени за зимни условия. Прогнозата на синоптиците е за снеговалежи над по-голямата част от страната. Очаква се тази вечер над Северозападна България, високите полета и планините да завали сняг, а в останалата част от страната дъжд. Утре в Северна и Западна България дъждът ще премине в сняг.