Фандъкова: Първо ще осигурим трасетата на градския транспорт

След това влизаме в малките улички

Цяла нощ работиха над 140 машини на територията на Столична община. Снеговалежът продължава и в този момент. Машините продължават да работят. Разпореждането е да работят по трасетата на масовия градски транспорт, за да се избегне блокирането му. Към момента всички средства на градския транспорт се движат навсякъде. Имаше спиране на автобус номер 20 до Локорско, заради пътнотранспортно произшествие между два камиона, но движението вече е възстановено. Това заяви пред Нова телевизия столичният кмет Йорданка Фандъкова.

"Всичките ни усилия са насочени към това да се осигури движението по трасетата на градския транспорт, съответно и автомобилите, които се движат там. Едва след спирането на снеговалежа, ще се влезе по останалите улици, за да се почисти. Така че, към момента обстановката е зимна. Моля шофьорите да излизат добре подготвени за движение при зимни условия. Започна почистването на спирките на градския транспорт и подлезите. По-късно през деня ще бъдат почистени и тротоарите", поясни градоначалникът на София.

Препарати за топене на леда не се пестят. "Контролът върху фирмите е такъв, че оценяваме качеството. Тоест те нямат интерес да пестят каквото и да е било, защото в противен случай ще бъдат санкционирани и няма да им се плати. Така че тепърва предстои да оценим и анализираме как фирмите са се справили. В момента най-важната задача е да работят непрекъснато, защото аз самата съм на терен. Там където се почиства, след 10-15 минути отново се заснежава. Продължава да вали. Това е ситуацията. Движението е при зимни условия. Да така е. На терен съм. В момента съм в центъра за градска мобилност, за да видя движението на градския транспорт. Минах по основни булеварди - „Цариградско шосе“, „България“, „Цар Борис” ІІІ – почистващите фирми са на терен", заяви Йорданка Фандъкова.