Жълт код, студ, сняг и вятър ни очаква днес

Животът

29-12-2014, 08:30

Снимка:

Plovdiv.utre

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Температурите падат с 10 градуса

Жълт код за силен вятър, сняг и поледици е обявен за всичките 28 области в страната. Единствено в област Благоевград жълтият код е за силен вятър, като не включва предупреждение за сняг и поледици. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, цитирани от Фокус.

Кодът е в сила за цяла България. В областите Видин, Монтана, Враца, Монтана, Велико Търново, Русе, Разград, Силистра, Шумен, Търговище, Габрово, Ловеч, София – област, София-град, Перник, Кюстендил ще духа силен до бурен вятър от запад-северозапад, с пориви до 20-25 м/сек. Ще започне застудяване. Ща вали сняг и ще има виелици и навявания.

В областите Добрич, Варна и Бургас ще духа силен до бурен вятър от запад-северозапад, с пориви до 20-25 м/сек. Ще започне застудяване. Ще вали дъжд, а по-късно и сняг. Възможни са поледици.

В областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Хасково ще духа силен вятър от запад-северозапад, с пориви до 20-25 м/сек. Ще започне застудяване. С понижението на температурите след обяд ще има заледявания.
В областите Кърджали и Смолян ще духа силен вятър от запад-северозапад, с пориви до 15-20 м/сек. Ще започне застудяване. Ще вали сняг и ще има виелици и навявания.
В област Благоевград ще духа силен вятър от запад-северозапад, с пориви до 15-20 м/сек. Ще започне застудяване.