Руснаците избраха Путин за мъж на годината

За „жена на годината” със 7% е избрана Валентина Матвиенко

Социологическата агенция „Левада-Център” отново е провела проучване сред руските граждани за определянето на мъж и жена на годината, съобщава Интерфакс, цитирани от 24 часа.
С убедително мнозинство от 57% и тази година титлата „мъж на годината” е спечелил президентът на Русия Владимир Путин. Путин печели тази категория от 2008 година насам, когато 40% от руснаците са гласували за него. Тазгодишният му резултат е значително по-добър от миналата година, когато президентът отново е бил на първо място в класацията, но с подкрепата на едва 26% от анкетираните.

Другите личности в тази категория са руският министър на отбраната Сергей Шойгу (9%), външният министър на Русия Сергей Лавров (8%), премиерът Дмитрий Медведев (4%) и лидерът на Либерално-демократическата партия на Русия Владимир Жириновский (3%).

За „жена на годината” със 7% е избрана Валентина Матвиенко – председател на горната камара на руския парламент. След нея се нареждат певицата Ала Пугачова (4%), руският филантроп Елизавета Глинка (3%), президентът на Централната банка Елвира Набиулина и канцлерът на Германия Ангела Меркел, които имат по 2%.