50 служители на затворите от Сливен, Ямбол и Елхово протестираха днес

Те са недоволни от липсата на напредък при разрешаването на проблемите в системата

Днес пред Сливенския женски затвор под формата на мълчаливо присъствие служителите от затвора и техните колеги от арестите в Ямбол и Елхово изразиха недоволството си от липсата на напредък при разрешаването на проблемите в системата. Около 50 бяха присъстващите пред затвора със закона за МВР в ръце.

Това е последната акция на недоволство през тази година, съобщи Цветан Михайлов, член на Управителния съвет на синдиката. На 17 декември синдикалното дружество на затвора в Сливен проведе събрание на открито, отново заради неспазени ангажименти от страна на Министерството на правосъдието и отказа от прилагане на ЗМВР по отношение на работещите в местата за лишаване от свобода.

30 служители от Женския затвор в Сливен ще вземат участие в Националния протест - шествие на 10 януари в столицата, поясни Михайлов.

Шествието е насочено срещу неспазването на Закона за Министерството на вътрешните работи по отношение на заетите в местата за лишаване от свобода, лошите условия на труд и неизпълнението на поети ангажименти от Правосъдното министерство.