Прогнози: Първият сняг ще затрупа Пловдив навръх 31 декември!

Мисия Пловдив

29-12-2014, 14:00

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Техника и снегорини са в бойна готовност да чистят преспите

В постоянна готовност за първия сняг в Пловдив са техниката и служителите на "Чистота", заяви днес шефът на общинското предприятие Иван Стоянов. 89 машини и 800 души ще чистят града при снеговалеж, уточни той.

Според метеорологичната прогноза първите снежинки над Пловдив се очакват рано сутринта на 31 декември и вероятно снегът няма да спре до вечерта. "Всички наши хора и машини ще са на работа по улиците в нощта на Нова година", категоричен е Стоянов. Очаква се на 1 януари 2015 г. температурите да паднат значително, до минус 7 градуса, което предполага заледяване и съответно обработка на улици и тротоари.

Пешеходните зони ще се обработват не ръчно, а със седемте нови машини, уточни Стоянов. 9.2 километра тротоари ще се почистват в район "Централен", 11.12 км - в "Северен", 14 км - в "Тракия", 12 км - в "Източен", 5 км - в "Южен", и 3 км в "Западен".

"Чистота" разполага с 4725 тона сол, 12.8 тона айсмелт и 93 тона калциев дихлорид за обработка на пътните и тротоарните настилки в Пловдив. Вече не се използва пясък, което значително е намалило запрашеността на въздуха в града, уточни Стоянов. Той съобщи още, че всичките му служители са получили по 110 лева коледни премии. С парите повечето хора купили играчки за подаръци на децата си.