Пиян шофьор блъсна каруца на пътя, младежи катастрофираха с леки автомобили

За щастие, няма тежко пострадали

Пиян шофьор от старозагорското село Черна гора блъсна каруца и нарани возещия се ве нея мъж на 38 години. Инцидентът станал на 28 декември около 22:20 ч. в селото. Водачът, също на 38 години управлявал Ситроена си с висока скорост. Той не забелязал и блъснал отзад движещата се пред него каруца. Мъжът от каруцата е получаил охлузвания и натъртвания на десния крак, прегледан е и е освободен, без опасност за живота.

Пробата за употребата на алкохол на водача на «Ситроен» е отчела 1.88 промила. По колата му са нанесени само материални щети в предната част. Той е задържан за срок до 24 часа в РУП – Чирпан, съобщава МВР Стара Загора.

Неправоспособно 16-годишно момче от с. Загоре се заби с лека кола в бетонна ограда в центъра на с. Преславен. Младежът подкарал “Опел Астра”, а след ляв завой изгубил контрол над управлението на колата и се блъснал в оградата, съобщава днес МВР Стара Загора.

От удара тинейджърът е с натъртвания. Настанен е за лечение, без опасност за живота. Сигналът е подаден на 28 декември в 21.00 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На същата дата младеж на 18 години от Хасково обърна управлявания от него “Фолксваген Голф” в канавката на пътя от гр. Симеоновград за с. Васил Левски. Освен него, в колата са пътували момче и две момичета. Инцидентът е станал около 20:45 ч. Водачът се е движил с несъобразена скорост, на десен завой той изгубил контрол над колата.

От удара с пострадали 19-годишно момче с контузия на стомаха, 19-годишно момиче с комоцио и контузия на главата и 15-годишно момиче също с комоцио и контузия на главата. Младежите са без опасност за живота. Пробата за употребата на алкохол на водача е отрицателна.