Времето утре: Продължава да нахлува студ

Животът

29-12-2014, 18:29

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

През нощта валежи от сняг ще има в Централна и Източна България. Вятърът ще отслабва, ще е умерен от северозапад, в източните райони – временно и силен от север и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Над Западна България облачността временно ще се разкъса и намалее и във високите полета температурите ще паднат до минус 12°, минус 15°. В останалата част от страната минималните температури ще са предимно между минус 9° и минус 4°, в София около минус 12-13°.

Утре облачността ще е значителна с повече разкъсвания над северозападните райони. Слаби превалявания от сняг ще има главно в южните и източни райони от страната. Студено време с максимални температури между минус 2° и минус 7°, в София – около минус 6°.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде по-високо от средното за месеца.

В последния ден от годината над стараната ще преобладава облачно време и на много места в Южна България ще превалява слаб сняг. Временни разкъсвания на облачността ще има над Северна България. Ще духа до умерен, в Източна България и силен вятър от север-североизток. Ще е студено, с минимални температури между минус 15° и минус 10°, максимални – между минус 10° – минус 5°. На 1-и януари преди обяд все още на отделни места в Югоизточна България ще прехвърча сняг. Над по-голямата част от страната ще има разкъсана облачност, намаляваща след обяд до незначителна. Ще се задържи мразовито. В петък вятърът ще се ориентира от запад и дневните температури слабо ще се повишат. Облачността ще е променлива, често значителна, без валежи.