С "Бал в операта” пловдивчани изпращат отминаващата година

Пловдив Лайф

30-12-2014, 13:00

Снимка:

Plovdiv State Opera

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

7-часов музикален маратон събира фенове на класиката, джаза, фънка и попа

С "Бал в операта” пловдивчани ще изпратят отминаващата година. За първи път в града се организира музикален маратон по традицията на световните оперни театри, който ще продължи седем часа в различни пространства на Дома на културата "Борис Христов". 

 Държавната опера е приготвила поредица от концерти и изненади за меломаните от всички възрасти, почитатели на различните стилове – класика, поп, джаз, бийтбокс и фънк. Специално за празничния маратон от Берлин пристига световният тенор Камен Чанев, който ще участва в новогодишния концерт. На сцената в Дома на културата ще се качат и приятели на Камен Чанев – солистите Таня Иванова, Станислава Иванова и Петър Данаилов. 

Оперната гала ще продължи в централното фоайе на Дома на културата с изпълнения на балета и на оркестъра на Пловдивска опера. Ще има и детски оперен карнавал със специалното участие на Печенката, Госпожа Опера, палавите Хензел и Гретел и цветни балетни герои. 

В 18 часа в Голямата конферентна зала артистичният директор Лучано Ди Мартино ще представи изпълнения на деца-виртуози от НУМТИ „Добрин Петков”. От 21 часа е концертът на Михаела Филева и Васил Петров, които ще изпълнят поп и джаз класики под надслов „Добре дошла, 2015!”.

Директорът на Държавна опера-Пловдив Нина Найденова заяви в интервю за Радио Пловдив, че тази година публиката е три пъти по-голяма, в сравнение с 2013 година. Спектаклите събират и по-голяма младежка аудитория.