5 вредни храни за детето

Животът

30-12-2014, 13:27

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вафлите водят до инфаркт!

Инспектори дебнат по магазините за некачествени храни

Захарта е враг №1

Ежедневно някои от нас похапват по някоя вредна храна. Но, когато става дума за здравето на децата, трябва да избягваме тези пропуски, за да не навредим и на без това още не напълно оформения детски организъм, пише beu.bg.

Ето пет храни, които е добре детето да не консумира редовно.

1. Газирани и подсладени с повече захар напитки

Не позволявайте детето да пие често напитки, в които не се съдържат фибри, протеини или здравословни мазнини, а предимно много захар.

Пригответе пресен плодов сок, компот с малко захар, изстуден и подсладен чай, домашен сироп.

2. Колбас – с оцветители, мазнини…

Избягвайте строго такива видове салами и колбаси, пълни с мазнини, аромати и оцветители, и, съмнителен месен произход.

Прекомерното съдържание на мазнини е вредно и обещава излишни килограми. А и знайте, че, храните, които ще предпочита детето Ви занапред са тези, към които го приучите докато е още малко.

3. Енергийни напитки

Те съдържат по-високи нива на кофеин и други стимуланти, които натоварват сърцето. Имат и богато съдържание на различни аромати, оцветители, захари.

4. Пържени храни

Избягвайте пържената храна. Освен че правите детския организъм по-податлив към напълняване, му причинявате и редица стомашни болести като гастрит, язва, рефлукс, колити.

5. Кроасани и вафли

Не допускайте подобни „храни“ да са принципни за детето. Освен това, ако хапне вафла или кексче за закуска, детето ще е гладно отново много скоро.