Леденият ужас взе три жертви у нас

 

Леден ужас скова Северозападна България.Виелиците, поледиците и студът взеха три жертви,информира Нова ТВ.
Бедствено положение е обявено в областите Монтана, Враца и Лом. Силният вятър предизвика снегонавявания, като на места преспите надхвърлят един метър.
Едната жертва на студа е мъж, починал на път за болницата в Лом, вторият е загинал в колона автомобили, която се е намирала в село Алтимир, а третият е намерен мъртъв в дома си в село Бъркачево, затиснат от снега.Пътуването и към момента във Врачанско е трудно.
"Обстановката започва да се нормализира, вятърът намали силата си, машините чистят преспите", съобщи инж. Георги Златев от Агенция "Пътна инфраструктура".През новогодишните празници пътищата ще бъдат обработвани.
Остава откъснато село Бърдарски геран. Единственият път, който свързва селото със света, е затрупан с преспи.
Малко по-рано беше отменено бедственото положение в община Ловеч,което беше обявено вчера. В 10.30 ч. кметът на Общината Минчо Казанджиев е издал заповедта за отмяна на бедствено положение.
"Към този момент всички пътища са почистени, опесъчени и няма бедстващи хора", увери Минчо Казанджиев.
34 бяха населените места на територията на Община Ловеч, в които бе обявено бедствено положение. Трудно проходими бяха пътищата към селата Лисец, Баховица, Славяни, Слатина, Горан и Владиня. Разчистен е вече и пътят към Дома за стари хора "Върбовка" край Ловеч. Доставена е топла и суха храна.