От януари започва приемът на документи за търновските детски градини

Животът

30-12-2014, 16:15

Снимка:

Архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Търновските училища и градини с осигурено отопление

Писмените заявления за прием в градина на деца от първа възрастова група се подават от 1 януари до  30 април, съобщи общинското радио във Велико Търново. Заявленията важат само за децата, които навършват 3-годишна възраст през 2015 година и за деца на яслена възраст. Заявленията на децата за ІІ, ІІІ и ІV възрастова група се подават целогодишно и приемът се осъществява при наличието на свободни места, уточниха от дирекция „Образование, младежки дейности и спорт”. 
В заявлението задължително се изписват трите имена на детето, ЕГН, постоянен (настоящ) адрес  на родителите и телефон за връзка. Представят се оригинали на акт за раждане на детето и лични карти на родителите, като ксерокопията остават в детското заведение. 
Класирането на новоприетите деца се осъществява от 1 до 15 май, а записването от 1 до 16 юни. 
Общо три групи се очакват да се разкрият в детските заведения догодина. Едната е в ЦДГ „Мечо пух” в с. Беляковец, останалите две – след завършване на филиала на ЦДГ „Здравец”, съобщи шефката на общинското образование Пенка Игнатова. По нейни думи вероятно ще има корекция  в критериите за прием малчуганите. Струпването на деца в централните градини и неизползване на капацитета на забавачки като ОДЗ „Рада Войвода” в кв. Чолаковци и ОДЗ „Св. св. Кирил и Методий” в кв. „Света гора” са основните  причини за промените в правилника.